Ontdek je plekjes in Hasselt

b&b in buurt van Japanse Tuin Hasselt
b&b in buurt van Albertkanaal Hasselt

Wat je in Hasselt allemaal kan beleven is een beetje veel om op te noemen. Zomer en winter kan je er terecht om je hartje op te halen in de gezellige winkelstad die Hasselt altijd geweest is en steeds lijkt te blijven vernieuwen... en dan praten we nog niet over de ontspanningsmogelijkheden als je ook wat tijd wil besteden aan je culturele of historische belangstelling, of je interesse in de natuur of wellness. Of er gewoon een culinair en gastronomisch weekend wil van maken in de 'Hoofdstad van de Smaak'.

De Japanse tuin is een plek om tot bezinning te komen, het Nationale Jenevermuseum kan garanderen dat je hart verwarmd wordt voor je weer in de gezellige straat staat, het Modemuseum geniet van een oververdiende internationale reputatie en kleedt het straatbeeld op geregelde tijdstippen aan, het Erfgoed is geen goed bewaard geheim maar een gekoesterde waarde en de activiteiten die doorheen het jaar doorlopend worden georganiseerd laten klein noch groot in de kou staan. En daarbovenop komt komt 'Theater op de Markt' ook nog eens tweejaarlijks op bezoek, naast de Hasseltse Jeneverfeesten en de 7-jaarlijkse Virga Jessefeesten zijn dat echter maar enkele van de talrijke publiekstrekkers die Hasselt over de jaren heen een immer bruisende stad hebben gemaakt.

Op de website van Toerisme Hasselt vind je een uitgebreide brochure over wat je allemaal kan beleven, en op UitinHasselt kan je terecht voor een agenda van de komende activiteiten. En als je het wat ruimer ziet en je fietstochten wil plannen kan je natuurlijk ook terecht op de website van Toerisme Limburg.

Niet aarzelen dus, als je zin en tijd hebt om je favoriete plekje(s) te komen ontdekken...

Fietsen in Limburg

b&b buurt van fietsen door het water

Dat Limburg een fietsparadijs is staat vast. De afgelopen jaren en zeg maar decennia is er sterk ingezet op de nodige koppelingen en aansluitingen om de steden in Limburg aan elkaar te sluiten en ze zelfs te ontsluiten over de provinciegrenzen heen.

Fietsers hoef je niet uit te leggen hoe makkelijk het is als je met de fiets bent om je sportieve activiteiten te koppelen aan een andere vorm van ontspanning, en dat je zelfs verschillende soorten van toerisme kan combineren. Met de fiets kan je nog de trein op, of de boot, de mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

In 't Goed Leven hebben we dan ook de nodige voorzieningen getroffen om het fietsers naar hun zin te maken, met fietsenstalling, zonnig terras, een grote veranda om je weer op te warmen op regenachtige of frissere dagen, en onze kaart zal je zeker weer op krachten kunnen brengen voor een volgende etappe.

't Goed Leven is gelegen op een boogscheutje van knooppunt 94 van het fietsroutenetwerk, dus je kan alvast je volgende uitstap plannen. En bijkomend kan je ook terecht op de website van NMBS als je met fiets én trein wil reizen en op de website van rederij Limburgia als je een bezoek wil combineren met een boottocht op het vlakbijgelegen Albertkanaal.

Andere interessante websites